
Εκκλησία Αρχαγγέλου Μιχαήλ
Αρχαγγέλου Μιχαήλ Frenaros Ammochostos
Στη μέση του χωριού, ο Αρχάγγελος Μιχαήλ είναι μια μονόκλιτη συρρικνούμενη σταυροειδής εκκλησία με τρούλο. Σύμφωνα με τα μορφολογικά του στοιχεία και τις τοιχογραφίες του Αρχαγγέλου Γαβριήλ στη βόρεια αψίδα που στηρίζει τον τρούλο, ο ναός χρονολογείται πολύ πίσω στον 12ο αιώνα. Στα δυτικά υπάρχει ημικυκλική αψίδα που αργότερα επεκτάθηκε για να χτιστεί το σχίσμα (νάρθηκας) και το θολωτό πρόπυλο. Όλες οι προσθήκες του ναού χρονολογούνται στη Φραγκοκρατία γιατί όπως φαίνεται και στον λίθο των εγκαινίων στον βόρειο τοίχο ο ναός χρησιμοποιήθηκε ως καθολικός ναός. Το 1873 άνοιξε νέα είσοδος στον βόρειο τοίχο μαζί με νέα ανοίγματα στο πρόπυλο.
Οι τοίχοι ήταν κτισμένοι από κυρτή αμμώδη πέτρα (πορόλιθος) γεμάτη με ασβέστη. Ο τρούλος και η στέγη είναι χωρίς κεραμίδια και οι δύο πλευρές είναι φινιρισμένες με ασβεστολάσπη (κουρασάνιτ). Ολόκληρη η τοιχοποιία είναι πολύ ωραία και πιστεύεται ότι η εκκλησία χτίστηκε από ειδικούς λιθοξόους. Η νέα εκκλησία του Αρχαγγέλου Μιχαήλ χτίστηκε το 1969 με χωρητικότητα από 200 έως 250 πιστούς. Επιπλέον, στη νέα εκκλησία του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, υπάρχει μια εικόνα αφιερωμένη στην Παναγία της Σαϊδανάγια, βυζαντινής τέχνης, η οποία χρονολογείται από τον 14ο αιώνα. Αυτή η εικόνα είναι γνωστή στην Κύπρο ως «Παναγία του Κυνηγιού».
Η ύπαρξη αυτής της εικόνας στην Κύπρο δείχνει ότι η Παναγία της Saydanaya στη Συρία ήταν κάποτε διάσημη στο νησί, πράγμα που σημαίνει ότι στο παρελθόν πολλοί Κύπριοι προσκυνητές θα είχαν ταξιδέψει στο γνωστό όχι μόνο στους χριστιανούς αλλά και στους μουσουλμάνους μοναστήρι του Παναγία της Saydanaya στη Συρία. Στο κάτω άκρο αυτής της τεράστιας εικόνας στο Φρέναρος, απεικονίζονται τρία πρόσωπα που είναι οι δωρητές και πιθανότατα παρήγγειλαν την εικόνα μετά από κάποιο θαύμα που τους έκανε η Παναγία του Saydanay σε προσκύνημα στο μοναστήρι της Συρίας.